Bullfrog-Taste-Express

 

Bullfrog Taste Express brengt een muzikaal eerbetoon aan een van de meest invloedrijke gitaristen uit de History of Rock. Centraal staat hier natuurlijk Rory Gallagher; de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrechte icoon in de blues-rock.

The Bullfrog-Taste-Express heeft, als het op muzikale ervaring aankomt, een rijkelijk gevulde schatkist.

Ze werden ook reeds 4x uitgenodigd om het jaarlijks Rory Gallagher Trib. festival  in Cork Ireland te bespelen! Succes verzekerd, en spelen in mei het festival in Ballyshannon! ! 

 

 Gitarist/zanger Wilko van Beek  maakt(e) deel uit van ondermeer I’ve got the Bullets (+Frédérique Spigt) en Sidewalk-Sally, terwijl hij met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren tachtig en negentig de hele wereld rondreisde.

Nico Groen is vooral bekend als Blues-Rock-drummer en  speelt op dit moment óók bij Sidewalk-Sally. Voorheen speelde hij o. a. met Herman Brood,  Hans & Candy Dulfer,  Normaal,  Adje v.d. Berg en tourde met Flavium zelfs in het voorprogramma van Rory Gallagher.   www.drummer.nl

Bassist Dave Burns uit Manchester  Engeland is vooral bekend als origineel lid van Tony Dowlers Hellhounds en Sinnerboy (Rory Gallagher Tribute Band). Met beide bands tourde hij meer dan 20 jaar uitgebreid door Europa en daarbuiten.